Hirdetés

20 éve élve ásott el egy nőt a balatonfűzfői férfi

2016. szeptember 22., csütörtök 00:20 Írta:  Kategória: Exkluzív
20 éve élve ásott el egy nőt a balatonfűzfői férfi A szerző felvétele

Szerdán reggel szinte minden hírportál leközölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményét, miszerint elfogató parancsot adtak ki egy 44 éves balatonfűzfői férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 32 éves nőt Budapest-Kőbányán. Az élettelen testre kedden találtak rá a Harmat utcai lakásban. Az Omega Hírek megtudta, nem ez volt az első élet ellenes bűncselekmény, amit Kaszás László elkövetett. Több mint 20 éve, Fűzfő-Gyártelepen élve temetett el egy nőt.

Információink szerint Kaszás László a közelmúltban szabadult a börtönből. Balatonfűzfőn több mint egy évtizede nem látták a férfit. Édesapja kitagadta és minden kapcsolatot megszakított vele, amikor rájött hiába adott mindig újabb esélyt, fia menthetetlen, megátalkodott. László az utóbbi időben, amikor éppen szabadlábon volt, Budapesten élt.

Balatonfűzfőn mindenkinek ismerősen cseng a név. Először is azért, mert így hívják a férfi tisztességben megőszült édesapját is. A volt kézilabdázó 72 évesen lányával, és unokájával él Fűzfő-Gyártelep egyik tömbházában.

Megtaláltuk az idős férfit, aki könnyeivel küszködve beszélt arról, hiába volt minden szeretet, törődés, fia kezelhetetlen volt. Nem bírtak vele. Már fiatalon börtönbe került lopásért. Akkor még megbocsátottak neki és szabadulása után visszafogadták. Munkát is kerítettek neki. De László nem akart jó útra térni. Azt követően, hogy megtámadott egy fiatal helybéli nőt, minden kapcsolatot megszakítottak vele. Az idős Kaszás László azt mondta, felesége a bánatba halt bele. Ő és a lánya próbálnak rendes családi életet élni, de a múlt kitörölhetetlen. A fiú az egész család életét megkeserítette.

László élete során többet volt börtönben, mint szabadlábon. A kép illusztráció

- Talán az első lopásnál el kellett volna törni a kezét… Hát idáig jutott … Most már remélem, élete végéig a börtönben marad – mondta az apa.

Családja egyébként minden kapcsolatot megszakított a bűnöző életmódot választó fiúval. Egyszer üzent haza, körülbelül tíz éve, hogy jó útra tért, megváltozott. De már nem hittek neki. Édesapját is hidegen hagyta a kapcsolatfelvétel.

Arról, hogy több mint 20 éve mi történt a NIKE szálló mögötti kiserdőben mindenki hallott Fűzfő-Gyártelepen. Egy fiatal nő talán napozni ment ki a szabadba. László megtámadta. Egyesek szerint megerőszakolta, mások azt beszélik, a nemi erőszak kísérlet maradt. A fiatal férfi aztán kitépte a láncot áldozata nyakából, a testet egy gödörbe fektette, és földdel, levelekkel, kövekkel betakarta. Gyakorlatilag élve eltemette.

Ez az út vezet a kiserdőbe, ahol 20 éve a brutális bűncselekmény történt 

Máig rejtély, a nő hogyan szabadult ki, miként úszta meg élve. A gyártelepiek szerint lélekjelenléte és isteni szerencséje óvta meg az életét.

A ma már középkorú asszony most is Balatonfűzfőn él. Megtaláltuk, de azt mondta, nem képes beszélni az akkor törtétekről. A kőbányai gyilkosság említésére is csak annyit felelet: „Ezért kellett kiengedni”.

Az elmúlt két évtizedben a területet benőtték a fák és a gaz. Manapság senki nem jár erre ... 

Szerdán a település utcáin, parkjaiban szinte mindenki a Kaszás fiúról és szörnyű tetteiről beszélt. Többen azt mondták, meg sem lepi őket, ami történt, benne volt a pakliban. Az édesapa egyik ismerősének gondolata merőben elgondolkoztató. Azt mondta, Lászlóban újra feléledt a régi pokoli indulat, és amit akkor 20 éve elkezdett, most végezte be, csak nem ugyan azon az asszonyon.  

Frissítés: Cikkünkben korábban téves következtetést levonva állítottuk, hogy a mostani áldozat kapcsolatban állt az elkövetővel. A család bocsánatát kérjük a tévedésért!