Hirdetés

Tiszta Jurassic Park - Őslénypark lesz a Veszprémi Állatkertben

2016. február 17., szerda 10:38 Írta:  Omega Hírek Kategória: Színes
Tiszta Jurassic Park - Őslénypark lesz a Veszprémi Állatkertben Veszprémi Állatkert

Először a hazai állatkertek életében életnagyságú dinoszauruszok lesznek láthatók Veszprémben – közölte a Veszprémi Állatkert.

Az elmúlt évek fejlesztései széles körű bepillantást engednek az állatvilág sokszínűségébe, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig. Viszont még soha nem került bemutatásra állatkertünkben az élővilág kialakulásának korábbi időszaka, így hiánypótló az a földtörténeti kiállítás és őslénypark, melynek tervezése jelenleg zajlik.

Az Állatkert területén közel 20 000 m2-en megvalósuló őslénypark bepillantást enged a több százmillió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe.

 

- Látogatóink már a nyár elején többek között olyan népszerű, életnagyságú dinoszauruszokkal, mint a T. rex, Spinosaurus, Triceratops és Velociraptor találkozhatnak a Gulya-dombon. Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállításán a gyerekek ifjú régészként tehetik próbára szerencséjüket és ügyességüket az élmény - foglalkoztatóban, és bepillantást nyerhetnek ebbe a titokzatos világba – írja közleményében a vadaspark.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 5-6 órát töltöttek nálunk a látogatók, a dinoszaurusz park megvalósításával előreláthatólag immár egy egész napos komplex családi program lesz a Veszprémi Állatkert.